KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kanlıkavak Mahallesi Göksun
Vizyon
Biz istiyoruz ki; Öğrencilerimiz bedenen,zihnen,ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin. Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun. Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık,duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin. Öğrencilerimiz ilgi,istek ve yetenek ve yaşlarına uygun becerileri kazanarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlansınlar ve üniversite giriş sınavında en üst dereceleri alsın. Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken,eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insanlar olarak yetişsin.
Misyon
Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Başarılar
2016-2017 eğitim ve öğretim yılında YGS-LYS´ye 20 öğrenci girmiş bunlardan 5 öğrenci 4 yıllık üniversitelere, 6 öğrenci ise 2 yıllık üniversiteye yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :Tam gün
08.00-15.20
Kalorifer
Fatih Projesi Fiber İnternet
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
YOK
1 - Lojmanımız okul binası içinde olup 2+1 odadan oluşmaktadır.
Ulaşım
Kasabada ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. Kanlıkavak servisleri her saat başı Göksun´a sefer düzenlemektedir. Elbistan-Kahramanmaraş arası çalışan araçlarla da ulaşım mümkündür.
Kahramanmaraş´a 104km, Göksun´a ise 14km mesafededir.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%55
Bilimsel Etkinlikler
OKULUMUZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UYGULANMAKTA OLAN 3 ADET ERASMUS+ PROJESİ UYGULANMAKTADIR.