KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kanlıkavak Mahallesi Göksun
Vizyon
Biz istiyoruz ki; Öğrencilerimiz bedenen,zihnen,ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin. Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun. Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık,duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin. Öğrencilerimiz ilgi,istek ve yetenek ve yaşlarına uygun becerileri kazanarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlansınlar ve üniversite giriş sınavında en üst dereceleri alsın. Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken,eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insanlar olarak yetişsin.
Misyon
Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Başarılar
2011-2012 eğitim ve öğretim yılında YGS-LYS´ye 22 öğrenci girmiş bunlardan 10 öğrenci 4 yıllık üniversitelere, 3 öğrenci ise 2 yıllık üniversiteye yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :Tam gün
08.00-15.50
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
1 - Lojmanımız okul binası içinde olup 2+1 odadan oluşmaktadır.
Ulaşım
Kasabada ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. Kanlıkavak servisleri her saat başı Göksun´a sefer düzenlemektedir. Elbistan-Kahramanmaraş arası çalışan araçlarla da ulaşım mümkündür.
Kahramanmaraş´a 104km, Göksun´a ise 14km mesafededir.